Saturday, 23 March 2013

CINTA Impian

Assalamualaikum

Cinta ?
Anda tahu apa itu cinta?


Entah sukar di huraikan munkin ada setengah yang boleh di memahami dan ada sesetengah orang yang munkin tak dapat memahami..Ye cinta tak seindah biasa. KENAPA? sebab cinta banyak yang terluka dan sebab cinta juga ramai yang bahagia, Riang ria gembira dengan cinta?

Oke dekat sini korang tak payah pening kepala dengan maksud-maksud yang munkin kurang cetek di akal yang boleh korang faham sendiri. Tapi hari ini lia nak kongsikan bersama rasa cinta ~

Ingat CINTA!!! ingat cinta kita pada ALLAH s.w.t jangan kau lupa itu. Mesti penting wajib sambutlah cinta yang suci ini sebelum kau sambut cinta si kekasih di bumi. Dan jangan kau lupa cinta abadi selamanya IBU, AYAH, Keluarga.

 Keluarga BAHAGIA ini Impian ALIEYA kini dan selamanya


Untuk mengahadapi pencarian kebahagian bila satu hari nanti lia sendiri yang akan menempuhi keluarga bahagia INSYAALLAH. Keluarga SAKINAH =

Malam ni, entah lah tak tau selepas solat hati terasa sedih, pilu, berseorangan sedangkan lia baru sahaja berkasih sayang dengan ALLAH di dalam solat dan ada family tercinta.. Tapi lumrah hidup manusia tidak dapat lari kemana-mana. Entah apa yang masih dicari. Munkin kenangan lepas selepas di sakiti buat hati nie rasa sangat tak terbuka.. KENAPAKAH ini berlaku? 

Ya dahulu penah hati ini mencintai, menyangi si kekasih ALLAH tapi di lukai. Munkin itu fobia punca? Ish entah la.. Mana nak cari sifat kasih sayang? cinta itu dalam diri ke? diri nie EGO? Bukan-bukan. Lia ingin menjadi wanita terhormat. Ya untuk si suami. Tapi?? munkin untuk hati tak terluka lagi.. Ngeri, takut, kecewa, sedih dan mohon tiada tangisan dari yang dicintai !!

Ape lah aku merepek ni. Ya ini bukan merepek tapi luahan hati.. Ingin hidup bahagia macam orang lain tapi masih membatasi. Hermph. 

Hati dah mula menerima. Oke tak ape.. tuh munkin kisah harini yang nak di kongsi. Tapi !! awal pemulaan memang rasa di hargai. Tapi selepas itu jadi lain sangat hari ini. Kenapa? munkin bukan dia pemilik hati. Tapi?

Benarkah dia sejujur hati? perluka di beri hati ini? dia kah jodoh diri ku nanti? semua persoalan ni bermain di fikiran saat sujud akhir solat. Hati tergerak dan tangisan segala yang ada dan munkin salah sebab memberi hati ni dan entah lah. Saya masih mengawal diri ni dengan ilahi sentiasa berdoa yang terbaik untuk diri ini.. Tapi !! manakah jawapan di sebalik persoalan ni. 

Makin hari makin terasa hati dan makin pelik perkenalan ni ! Betul ke kamu untuk diri ni. Mohon seribu kali tolong jangan guris hati ini. Masa masih muda tolong jangan ganggu hati ini jika saja-saja bermain dalam hati.. Pergi lah sekarang jika ini hanya saja-saja mencoret kisah hati. TOLONG ! saya tidak berdaya tahan sakitnya hati.. Luka lama masih berdarah tapi balutan telah tertutup. Ia kembali sihat tolong jangan buka ia dengan tangan ke 3 nanti ia berdarah kembali !!

 Moga akan jumpa jalan yang dicari menyusuri kehendak ilahi jika DIA pasangan KU nanti 

Dalam hati yang tak terkata dan bermacam-macam rasa tak ada apa nak di kata jika dia benar bukan hadir untuk melukai hati ini berdoalah untuk kita suatu hari nanti. Moga segalanya diberkati !

Mencari Cinta Hakiki, Mendamba Redha Ilahi 
Payah benar kurasakan,menelusuri Hari demi hari..mencari cinta hakiki,yang mekar di hati insan..
bukan cinta nafsu namun cinta fitrah insani,yang disalurkan kpd jalan yg suci.. 

Mencari pasangan hidup..bagiku bukanlah semudah memetik jari..apakah insan bernama wanita, 
perlu menggunakan semua wataknya untuk memaut hati lelaki??
Adakah itu jalannya bagi memudahkan cara? Sungguh pendapat itu tidak dapat kuterima!

wahai insan bernama wanita..tetaplah teguh dirimu pada jalanNyamemenuhi semua tuntutanNya memagar dirimu dengan malu dan taqwausah terpesona dengan madah berbunga sang nafsu yg berpuaka kerana Allah dan Rasul ada janjinya buatmu muslimah yang memelihara diri jangan pernah dikau ragu! kerana janjiNya pasti BENAR! 

allahu Rabbi..sabarkanlah hatiku, tabahkanlah jiwakumoga pendirianku tetap teguh padaMu sungguh ku mencari cinta hakiki dan Aku mendambakan Kasih dan RedhaMu Tuhan..Agar segalanya indah bersama Tuhan..Amin3 Ya Rabbal A'lamin...

Moga segala kebaikkan dapat menyerapi kita semua. Muhasabah diri. Hati insan di muka bumi bukan untuk di sakiti tapi untuk dihargai. Ingat lah sekali kita jadi maka berkali-kali akan terjadi pada diri sendiri !!
Cubalah lakukan untuk diri dan diri yang dicintai ke jalan yang diredhai. 

Cinta tidak salah ! Tapi yang mencintai itu yang miliki kesalahan lihat diri sendiri sebelum kamu sakiti yang kamu cintai . . .




Pencinta ALIEYA !!
Hati buat ku ANUGERAH ilahi mohon jangan kau sakiti
 

 

Sunday, 20 January 2013

SATA itu Makanan (^^)

Assalamualaikum

Yippi wah lama tak berblog, huh. Okey tiba-tiba hari nie nak kongsi cerita lah sebab semalam baru tejadi. But cerita tentang makan, haiiiyoo !! asyik-asyik makanan je kan, but kali ni lain sebab first time aku makan makanan yang bernama SATA, korang penah makan? 
Okey tak penah sini aku nak tunjuk macam mana rupa SATA , maybe dalam otak korang tengah 
berlegar-legat bayang kan SATAY. Aha !! sini

(O_o) bulatkan mata tengok betul-betul

Okey nie lah spesis makanan yang di panggil SATA. Dalam dia macam rasa isi ikan, terasa serai, ada cili api, dan rasa die tak tau lah lebih kurang otak-otak ikan tue tapi yang nie isi dalam berwarna putih. First time aku makan but tekak kurang terima tak tau lah sama ada cara dia masak tak sedap atau aku tak reti makan kan.. So mybe nanti boleh ajak kawan yang expert makan SATA nie bawakkan aku ke tempat yang sedap dan aku nak rasa macam mana rasa dia sebenanye. Sebab semalam aku jadi baik lah kot. But aku memang baik pun errrr (perasan di situ) hehe. 

Mood baik semalam memang makan besa aku belanja satu family (tiga orang my mum,abah dan aku la)
Opss !! abang sori kau praktikal tak ada di rumah so aku belanja yang ada je..hehehe.. so makan besar la..Antara makanan besar tue ada ayam golek seekor, otak-otak, SATA (yang spesial) , Tau Fu Fa, Cenungeg, Pedal ayam (err semua ayam) 

Actually saja-saja nak test rasa macam mana rasa SATA nie. Sedap or tak. Dengan ketaksuban yang ada untuk merasa aku pegi borong  5 cucuk setiap cucuk ada 3 ketul so total lah 5 cucuk ada berapakan, mak ai macam nak makan 2-3 hari aje, huh. Aku borong semua nie di pasar malam.


Balik je rumah semua dah redy nak isi kekosongan di perut nie. hehew. Kau tau benda pertama yang aku sambar terus ngap ! SATA la sebab dah taksub sangat nak tau rasa dia. Okey makan dengan keadaan yang feel sangat. Sambil kunyah menikmati setiap cebisan yang aku gigit tuh. Kau tau apa? Aku nak terkeluar balik apa yang aku kunyah..huh.. tapi dalam hati paksa jugak telan sambil buat muka puas depan mak dan abah, heeee.. mengaku urmph sedapnye !! Dalam hati meronta-ronta sapa nak habiskan SATA nie bapak lah tak sedap banyak pula tue. Adios, kau tau apa aku rasa? Eyyek, fuh.. macam tue lah aku rasa..

SATA yang aku beli nie dia rasa lain macam lah ermm sedap lah juga (hakikat tak) bila dah masuk tekak ada bau-bau macam bahan-bahan dia tue basi, bau serai dan apa entah lah, munkin peniaga tue tak pandai masak kot atau memang rasa dia macam ni ? entah almaklom aku tak penah makan seumur hidup, so ini pertama kali okey !!

 Muka membajet sedey ! huh abaikan

Seriously aku rasa frust dan sedih gila !! aku punya lah bayangkan makanan SATA nie sedap dan terbayang aku akan di awang-awangan bila dapat mengunyah kesedapan si SATA tue.. Tapiii......... huh
But aku akan cuba cari kawan-kawan aku yang asal kelantan mybe diorang lebih expert bab-bab SATA yang sedap ni. Kalau tak silap SATA asal negeri KELANTAN. So dari situ aku dapat lah rasa pula SATA yang betul-betul maveles kan.huh..

Dan, kau tau mana pegi SATA yang banyak-banyak aku beli tue? ahaha. Ini aku pelik !! hehehe.. aku, abah dan mak terpaksa habiskan walau menangis teresak-esak (tak samapai macam tue pun) sebab membazirkan amalan syaitan. Kalau orang di palestin sanggup makan apa sahaja untuk isi perut takkan kita makanan tak sedap yang ada depan mata nie nak buang makanan tue pulakkan. So makan je lah buat bodoh. hehehehe 

So korang agak-agak baru nak mencuba makanan baru tue jangan lah beli ikut nafsu jer. Beli lah dalam kuantiti yang sikit. So kalau sedap boleh beli lagi. Kalau tak sedap korang tak ada lah memaksa tekak untuk habis dalam kuantiti yang banyakkan..hehe... 




Tue je aku nak kongsi..Humph.. Terima kassih sudi menjelajah ENTRY aku kali ni. Nanti jagan lupa jelajah entry seterusnya ya!! Bye.bye.



Friday, 21 December 2012

~Sedap Jadi Bahaya M.A.G.G.I~

Assalamualaikum

Hii.. apa khabar? Dah Makan? hehehe.. Oke Entry kali nie pasal makanan.. Kot lah korang tengah memikirkan nak makan apa kan.. hehehehehe..meh nak kasi ilham sikit.. Hari ini tak tau la Lia makan apa sampai bertalu-talu story yang nak kongsi dengan korang. Tapi dalam banyak-banyak ilham nie Lia pilih tentang makanan yang ini...



Korang mesti kenal kan? so tak payah intro apa ini..hehehehe.. Terliurrr !!!.. sabaw je lah huh...tengok gambar nie buat Lia terliur jer.. huwaaa.. nyum..nyum..

Maggi..humph maggi mudah didapati tak kira dimana-mana, mudah di sediakan setakat masuk dalam tappuware dan letak air panas tutup waiting 5minit and get ready to eat.. semudah-mudahnya dan boleh dinikmati bila-bila masa, dan yang paling penting jimat kos.. aha...Ini sinonim lah faktornye kenapa si student suka sangat hadap makanan nie dan tak kisah if hari-hari pun kan.. Selalunya maggi nie jadi pilihan si student di sebabkan kocet dah makin menipis, dan ketika tak ada pilihan sewaktu kelaparan di tengah malam, ye lah kan dok asyik sebok mentelaah pelajaran samapai stay up itu yang buat lapa.. So maggi nie la selalu jadi penyelamat alas perut diorang.. Betul tak??  =D

Macam mana pun sukanya kita dengan maggi nie.. tetapi still ramai yang tak tau atau buat-buat tak tau dan tak hiraukan apa nak jadi ! Jadi lah ! Asalkan perut tak lapar dan duit tak lari bajet. Awak nak tau tak sikap awak yang sambil lewa nie akan bagi kesan di masa akan datang tak kira lah di hari tua or whatever..huhuhu..meh nak cerita..

Korang tau tak yang kajian telah mengesahkan yang pengemar maggi boleh  menyebabkan faktor-faktor penyakit kronik seperti seranggan jantung, strok, kerosakkan buah pinggang dan kanser.

Okey !!  Fakta ye :

Presiden Persatuan Pengguna Pualau Pinang (CAP), S M Mohamad Idris berkata, kajian CAP ke atas 10 sampel mi segera mendapati tiga daripadanya mengandungi natrium melebihi 1,000 miligram sedangkan saranan orang dewasa dan kanak-kanak berusia empat tahun 2,4000 miligram sehari.

''Pengambilan mi segera boleh menyebabkan pemgambilan gram yang berlebihan kerana natrium sering ditambah dalam makanan harian kita dan mi segera adalah makanan yang menjalani pelbagai peringkat pemprosesan tanpa sebarang khasiat makanan.


So korang nampak tak bahayanya Maggi nie. So jom sama-sama kurangkan pengambilan Maggi.. Yang student tue if sengkek sangat korang beli lah roti Gardinea, tue lagi kenyangkan baru bape sen sangat.. letak si kaya pergh sedap apa.. kalau nak jugak makan benda yang basah apa kata korang beli jer oat. =D

Kalau tak nak jugak kan.. Erm.. sebelum korang makan korang rendam maggi tue dulu dengan air panas dan tus kan dan rendam lagi lakukan sehingga 2-3 kali sehingga minyak pada maggi tue hilang.. Nie sebenarnye untuk hilangkan Wex yang menyeliputi maggi tue so tak de la korang telan Wax yang banyakkan.. Lepas tue better korang buat rencah sendiri.. Actually perencah yang sedia ada tue merbahaya juga untuk kesihatan ye.. :))  Nie tips yang bagus kalau korang ni memang jenis yang tak boleh hidup tanpa maggi so tak ada la teruk sangat dari korang makan ORIGINAL terus keburukkan dari maggi kan.. Lagi bagus kalau stop terus dan tak payah nak pening-pening and risau makan maggi nie.. banyak lagi pilihan makanan yang jimat kos dan berkhasiat ye..hehe . <3

Dan paling penting korang kena ingat yang maggi nie mengambil masa 2-3 hari untuk di hadam dalam badan kita.. haiiiya manyak terok wo.. !! so jangan makan EVERYDAY kalau dah gelabah sangat cukup lah sekadar sekali once a week okey.. (^_^) That's All about  ~Sedap jadi Bahaya M.A.G.G.I~ tata..

Mencegah Itu Lebih Baik Ya !

Wednesday, 19 December 2012

Ouch (>.<) Braces !!!

Assalamualaikum

Hari nie Lia (aku bahasakan diri nie Lia ye sopan sikit) tak tau nak update ape sangat.. Tengok tuh yang FOLLOW lia pun masih tak ade.. Oke be Cool baru tak sampai seminggu kan..heeee.

Nih.. Lia nak tanya korang.. Erm korang nie tau tak apa itu BRACES ?
tau?  hah! ada yang tak tau? oke takpe.. Meh lia nak kenalkan apa itu BRACES. Tengok bawah dulu (^_^)


Oke.. korang nampak tak yang besi-besi dekat gigi tue dan gigi tue macam dah kene ikat.. iuuuuchhh !! mesti sakitkan.. Oke let me intro what are u see at the picture first and then i intro the info oke..? =)

Humph oke yang nie orang panggil BRACES.. repeat again BRACES.. oke? hehehehe.. Dalam bahasa melayu yang akan memudahkan u Oolls faham nie di panggil pendakap gigi..clear and understooood??

Humph.. kenapa nak pakai BRACES a.k.a PENDAKAP GIGI nie ye?
oke selalunye dan sememangnye BRACES nie di gunakan sebagai rawatan gigi.. Ala kan setiap kejadian yang ada pada mansuia nie ada kekurangannye, betul tak? heee.. Erm so BRACES nie sebagai merawat gigi-gigi yang kurang comel (sopan eh) dan tak strategik like a jongang, tak teratur, dan kurang menarik, eh sama la maksud dengan kurang comel tue kan..hehe.. 

Oke sape pulak yang nak pakai nie dan HOW MUCH free ke?
Chooiii !! yunk i dah bagi tau u yang gigi tak comel lah yang pakai, takkan gigi yang dah sedia maklum comel n melecun tue yunk oii kecuali la anok raje.. tue pun anok raje tak pakai sebab gigi diorang dah cantik sooooo jangan membazir semata ikot trend.. oke !! (trend nie dah berzaman)

Meh sini nak cite,yang BRACES nih selalunye orang yang mementingkan kecantikkan tak kira lah walau bergolok gadai wang ringgit kan.. wahhh dahsyat tue DEAR. Humph acctually.. gigi like a crown huh !! asal? 
hey..lets think first erm selain dari mata dan muka.. time uolls menyembang by face apa lagi asset yang orang akan pandang dekat diri kita?? hah.. YOUR SMILEEEE  (^___^) betul tak.. Kalo gigi cantikk so uolls akan bertambah confident..kan...kan.. by the way please remember.. whatever pun u kene bersyukur ini ciptaan tapi tak salah untuk kebaikkan.. (:

Price, oke jangan mengigil pulak bila Lia sebut Price die ye..hehehe..cooool..alah! just 3-6k ++ je..hehehe..Amacam oke! fuh sangat tak termampu dek Lia nan harga sebegitu. Oke fine uolls kan BERADA.. Pe kisah 3k macam RM3 je..hehe. Semua bergantung jugak la dengan kondisi semasa gigi korang tue ye.. Actually harga nie cuma kalau uolls pegi private clinic or hospital ok.. 

If !!! uols nak murah serendah RM2++ je u alls boleh pegi Govemen hospital and apply.. Di sebabkan price yang very chip so.. ia akan ambil masa.. exc : uolls kene apply wif borang and then kene serahkan tunggu dapat pengesaha LULUS,(macam exam suda) pape pun dalam masa tue uools kene lah berulang like a 2nd house for uolls lepaxking.hehehe.. akan ada sesi-sesi interview..ahaha..not just temujanji wif Doctor Gigi dan ia akan ambil masa lebih kurang 1-2 years untuk uolls dapat pengesahan yang uolls boleh buat rawatan BRACES.. bapak lama !! disebab ini la ramai yang ambil jalan mudah ke private sebab kalau pegi private u cakap je nak masuk BRACES tup tup dah ade BRACES dekat gigi uools tue dan terus terbang 3k korang tue. Tapi ada jugak yang buat DIPO dan bayar as a month depends for employe..so before u do that thinkkk a longg time, money lose for a thousand or just waiting for a hundred . oke!

Kesakitan.. tak la sakit sangat cuma sakit time kena cucuk dan cabut gigi..oke gigi uols akan di cabut beberapa aje ye..hehe.. Dan dalam 1 week macam tue uolls kene makan, makanan yang lembut sebab gigi uolls tengah nak selesa..selain tue, bibir dalam uolss akan jadi ulser untuk smentara ini depend individu ye.. hehe..ok !!

 Orright thats all about old style BRACES

Hah, ada yang lama dan yang baru ?? oke..oke don't be confius.. Actually maybe ade yang masih tak tau.. hehe.. ok lets me know .!! hey yunk sekarang zaman dah maju lah.. Nak tau yang BRACES sekarang dah ada yang TRANSPARENT..oke tengok bawah ..



Haa.. see !! nie lah yang Lia cakap.. BRACES nie namanye INVISIBLE BRACES.. so after uolls pakai orang lain takkan perasan dan memang terus transparent lah.. orang pun tak tau yang uolls tengah merawat gigi wif BRACES berbanding dengan BRACES yang besi tue dan yang besi tue maybe uolls tak confident and maybe jugak uolls malu sebab u pakai BRACES.. Dan dengan wujudnye INVISIBLE BRACES u akan lebiih selebihnye confident.

Nak tau benefit die? oke INVISIBLE BRACES nie memang best sebab die macam gigi palsu yang nenek korang paki tue.. BRACES nie boleh ditanggal sesuka hati dan pada bila yang uols nak tak kira lah time tuh uolss nak makan kan.. Erm tue la yang bestnye.. pape pun ade banyak kelebihan dari BRACES besi yang kurang menarik tue tapi depend jugak ada yang suka BRACES besi tue.. so tepok dada tanya selera. Still tak percaya yang BRACES nie boleh di tanggal? meh tengok buktiii !!




Invisable Braces

Vs

Braces Besi


Haaa kan betull.. smart and cute kan kalau macam nie daripada BRACES besi tue yang akan kekal dan uolss tak boleh buka sendiri ,melainkan every month jumpa doctor untuk buka and rawatan selanjutnye.

U all nak INVISIBLE BRACES nie ?? haaa.. meh Lia ada maklumat sikit .. oke kalau tengah cari-cari mana nak dapat kan... haaaa..nih ambil info nie --> Clear Parth Ortodontic ditalian 03-91737100.
oke dapat? korang boleh la hubungi PRIVATE clinic tue ye.. hehe but BRACES jenis nie tak ada di govemen hospital.... only private oke..

Sebelum tue lia nak kasi tau price die maybe dalam 3-10k sooo?? amacam oke ? hehe. =D
Dan paling penting tak sakit cuma lengguh mulut je nak nganga leluas..hehehe..sebab dia guna acuan je..hehehe..hasilnye memang best se best harganya..dan sebab tue jugak Lia cakap banyak kelebihan INVISIBLE BRACES nie dari BRACES BESI tue oke..

So gud luck yee.. untuk bersama dengan cik BRACES baru korang tue... (^_^)/

Pape pun sebenanye tujuan ENTRY kali nie Lia berkongsi apa Lia tau aje becoz lia pun beminat nak pasang BRACES nih.. Teringin pulak hati nie kan.. nak guna INVISIBLE BRACES bagi cun sikit gigi nie..hehehe..

Humph.. so terima kasih bebanyak follow Entry Lia kali nie.. hope beguna sedikit sebanyak kepada yang tercari-cari info BRACES di luar sana oke.. Tata.... <3





Monday, 17 December 2012

Zero TO Hero

Zero.. kau tau tak yang aku nih tak tau ape-ape langsung zerooo se zerooo dan zeroonye tentang BLOG nie.. Al- maklum aku nih nak sangat jadi si bloger2 yang berwawasan tingii..huyeh.. Actually kalau korang perasaan lah kan.. Sejak dua ke tiga menjak nih aku jarang sangat update status di Muka Buku. hehe. (Alieya Norhaliyati) yang tak follow aku dekat Muka Buku korang boleh search aku di sana ye..

Aku nih peng update status yang tegar sebenanye.. Tak lah tegar sangat kan kalau setakat 3-5 minit sekali terpampang status aku dekat HOME wall Muka Buku korang tuh kan.. heeeee.. maaf mak encik, abang-abang,kakak-kakak dan adik-adik sekalian.. aku pun tak tau penyakit hape lah kan.. Asyik sangat dengan status update tuh.. Alah korang cakap macam korang tak je kan..
 Habis tuh,yang dekat wall aku penuh dengan status update korang tuh ape ke mendenye tuh kan ?.. huh ! (oke jangan di layan bila aku sedang menco cet)  pape pun aku suka tengok status korang bemacam ragam aku tengok dan aku belaja menjadi lebih baik untuk diri aku sendiri.. 

Eh.. korang perasan tak yang aku sedang lari dari topik ? aish.. aku nak cerita Ziro TO Hero.. BUKAN ! Muka Buku semata..

Oke !! korang tau tak yang aku nie dah mentelaah masuk ke blog si bloggist yang ber jaya dan aku BERBLOGWAKING secara hendap (~.~) semata-mata aku nak belaja macam mana aku nak buat blog.. Maaf ye tapi aku ras lagi dorang suka sebab aku baca entry diorang kan.. Cuma nak belaja je untuk cantiikan blog aku yang sangat hudus ke sesuatu yang cantik.okeeyyyy... 
Cisss bajet macam dah cantik sangat letew blog aku nih.. pape pun aku puas hati okeeee !!! it's very..very n very importen. Ye la nanti aku gak nak melepak dekat blog aku nih baru ada semangat n baru lah masuk idea yang sangat berkualitas kan..hehehe. 

Dan korang jugak yang aku nak jemput menerjah blog aku kan..so layan tetamu kene sopan. 

Oke yang penting aku nak cakap kita kene buat someting yang kita suka oke baru la ada semangat n korang akan rasa bersungguh-sungguh..

                   

     
   Nie wajah blog aku yang tengah di selengara

Ko tau aku hias blog aku nih macam Tikus membaiki Labu ? 
Hadoii dan ko tau aku tak makan untuk satu hari sebab hadap kejadah nih ? 
Ko tau asal dah siap je lappy aku buat hal terus blank macam tuh je dan semua data hilang ?
Series aku cakap ini memang gila! semata-mata aku nak mempunyai sebuah blog !

See korang nampak tak.. apa yang aku nak sampaikan... oke tak nampak????
Meh aku nak suluh bagi nampak..
so dekat sini aku nak sampaikan kita nih boleh je buat sesuatu macam orang lain walaupun ko tak ada ilmu so dari situ korang akan belaja lebih dari orang yang berilmu.. Macam cerita aku ni ha..
Aku tak tau ape-ape so dari situ aku nak sangat tau dan tau bagaimana dan macam mana?.. 
So secara automatiknye aku pegi lah terjah sana sini.. mengharungi onak duri.. (poyoosss ayat) tak kira susah.. Selagi aku tak pandai selagi tuh aku pegi mencari ilmu so sekarang aku dah pandai dan dah tau dari aku tak tau langsung...Dari ZERO boleh jadi HERO oke...!

So hasilnya aku Puas hatiiii.. Nah! tengok kejayaan aku walau masih tak cukup perabot..


Aku suka gila hasilnye !! 

Series aku suka wajah blog aku sekarang.. Macam tak caye jer aku yang Deko .. hehehe.. Ko tenggok siap ada si sangka Burung lagi.. !! sweet tak .. swett tak??? (jangan jeles)
eh bukan bangga oke by the way aku cuma teruja sikit lah..hehehehe.. pape pun aku dah berjaya
Kesimpulanye dekat sini aku nak cakap tak ada apa yang mustahil dalam hidup kita
kalau orang lain boleh kenapa kita tidakk betul tak?
Semua atas diri sendir jerh kalo ko serius dan ada TARGET ko comform boleh
Uyehh..uyeh.. so yang membaca ENTRY aku kali nih do the best oke, tak kisah lah ape yang korang tengah lakukan yang pasti jangan lak melampaui batas-batas ye !

Lakukan sesuatu yang boleh datangkan kebaikkan oke, ingat bukan kejahatan lak, 
Nanti aku cakap macam nih korang pegi buat jahat dengan semangat lak kan aku TAMPO ko nanti..
Oke lah nih je Entry aku kali nih soo thanks for reading my own entry yah.


Nota kaki dan Tangan : Kalau korang perasan ENTRY aku sebelum nih nampak macam batak sangat dan skema sangatkan.. hehehe.. memalukan jeh (=.=) ye lah sebab time tuh batak excited sangat ada BLOG sendiri. Aku baca balik.. Mak ai nak tergelak berdekah je rasenye..kahkahkah.. Nampak sangat budak baru kan.. So insyaAllah aku akan belajar dan terus belajar as a bologgest supaya jadi lebih baik oke.. So korang punye suppot tuh penting.. soo bye..bye...









Sunday, 16 December 2012

Aku Di Tinggal !

Asalamualaikum


OMG bosan giler Monday Nyte nih kan !! tup..tuppp.. buka Lappy kesayangan dengan wifi, HTC aku di sebelah mengadap si Tv. Hadess cerita semua bosan malam nie.. Ta tawu nak buat ape..soooo bored tonyte. 

 abaikan apa yang korang LIHAT ! ! aku pun tak pasti aksi apakah ini

So ape lagi .. melakukan aktiviti semasa lah kan. Tengok ape yang patut.. Menerjah segalai bagai yang boleh di GOOGLE. Dari rumah ke rumah di tinjau masih tak jumpa apa yang di cari.. Sebenarnye ape yang di cari pun tak pasti .. haish.. Nih kira tahap si Dewa Dewi dah bosannye. 

Jam menunjukkan pukul 12.40am . I don't no why my eyes still fresh until now. Mungkin dah tebiasa faktor semasa tido kelewatan pagi.. OK.. bukan malam..kalau dah waktu jam macam nih. 

Nahsib lah badan.. Ada famili kene tinggal.. uish enkow JAH bukan tinggal kemana pun.. nun ke kota raya besar sinun tuh KUALA LUMPOW
haish aku ditinggalkan akibat fakor si Jadual penuh dengan apoiment si client. So dengan rendah hati aku kene terima ler.. oke..!! Huyeeeeeeehhhhhh !! alieya kene tinggal.. =D 
memang... sini aku nak kasi tau..betapa gembira dan bahagia bila di tinggalkan kesorangan di muara rumah aku sendiri..cewaaahhh...(merepek suda)

Akibat bosan yang melanda bagai MONSUN afrika selatan. (-_-)
ape sal lak kan tetiba jauh ke sana..hehehehe..
So ini aksi-aksi si Miss alieya yang kesunyian serta kebosanan di rumah
Tengok lah kalo rajin. ahaxzzz.. ta suka aku ta kesah !

BERMULANYA DI SINI

mungkin sedang PAKINSON si kaca mata


ini caranya bakal DOCTOR termasyur seantero
(-_-) abaikan keperasanan diri nih 

Kau ingat cukup dengan aksi-aksi yang ada nih
Bila meroyan aku datang ketika keseorangan ia menjadi-jadi
BUKTINYA lihat lah !

Doctor yang rawat Lia cakap ! ! semua part is RABUN
hah enkaw ada??
~simpang terjadi~


yeppiii.. meroyan aku dah berkurangan nih. Tapi bole terjadi bila-bila dia suka

Bila sorang-sorang nih semua terfikir.. A to Z.. humph apa dia?? nak tau??
heheheheh..uiiitttt..rahsia maharaja Miss Lia ~~ sooo.. i'm sory my dear.. my secret privasy.
Actually aku nih bosan di sebabkan semua ahli dalam rumah keluar atas urusan tertentu..so kene lah dok sorang-sorang jaga diri.. Humph Handphone.. pun tak berbunyi langsung.. al maklom kalaw bebunyi ade yang nak memesan oder lah kan.. (macam pizza hut suda) oke abaikan
tetiba pula mention (pizza hut).. sebab aku tengah kelaparan. Padahal tadi sudah makan Kfc Zinger Double Down . lagi-lagi kan..upsss... tershashol.

Weeeeeee..  <3 Masih ada <3


ape mandang-mandang ! !
(-_-) munkin bila aku betukar Miss ke Puan cengini jadinyo


Oke sudah penat ! tahap bosan mula reda (^_^)




Alieya is alieya don't judge me if u do know who i am
eh tetiba suda kan.. Itu namanya aku ta tawu na create ape lagi
mungkin ini membosankan sebab aku dalam mood BOSAN tonyte
Pape pun aku budak baik 
abaikan. Yang penting aku ngaku aku budak cepat perasan.kahkahkah
kata olang tua-tua puji diri sndiri lebih Afdol dari menunggu pujian olang lain
Itu aku..  kamu is kamu

muka budak baik minta penyepak


oke sampai sini aje entry aku yang kedua kalinya ada masa sambung lagi
caw cincaw
teringat pulak dah si soya cincaw
jom maw ambil dalam peti ais
Terimas kasih sudi membaca segala yang di merepek sensorang
chiiiillll !! 


hehehe..sekurang-kurangnye hilang bosan korang dengar aku merepek
(o.O)


Salam sayang berserta madu,
sayang kamu i Love u,




Thanks to SPONSOR
rembat kaca mata si mama..abah..serta si abang kesayangan
hehehehehe
pinjam kojap
dowang tak ado
\(^_^)/






Monday, 12 November 2012

Ta'aruf


Assalammualaikum

Yeppi !!! ups tetibe pulak dah kan. Hye thanks larh sebab sudi merajinkan diri u olls tue baca ta'aruf nie.
okey adik2,abg2,makcik2,dan sekalian penduduk bumi. wahahaha...caya lah penduduk bumi ..
 yepss larh (^_~) takkan u ollz dari penduduk n dari pelenet laen pullokkan.?

huuummmpppp arrrrhhh.!! (nada tarik nafas)

Salam perkenalan dan jemput masuk dan rasai juadah serta hidangan yang telah di sediakan serta yang akan di sediakan..kehe.. Makanan yang di hidangkan pada u ollz hari nie bukan biasa. TAPI !! luar biasa..meh nak hidagkan tulisan si penulis n lauknya huruf-huruf dari A-z .. sodap kan.. !! kekekekeke..

 Sesedap rase..jemput-jemput

ukehh .. 

Nama d beri Norhaliyati Bt Hanafiah.. so boleh panggil aliya.. !! mesti okeh.. no kecuali2..huhuhu.. :)  oke.. gue di lahirkan di H.TAR..  umo ? hehe..tue secret larh by the way i'm young...we are young
 (ceh lagu tue) oke i'm still student n study at BANGI. My institute ? memandai la korang teke ye. x mo la detail sangat kan.. x suprise larh.. 
okeh skrg nie nak bahasakan diri nie Lia sopan larh sikit kan (cewahhh) 
oke lia skrg ngah cuti yamg agak lama lah..memang lama yang tak terkata rasanye.. why ? shuuuuut jangan di tanya oke.Pape pun akan habis study next year gak.. insyaALLAH .. okey Lia juga sebagai admin kepada bisnes lia Alieya Beauty Collection.. okey x mo cakap panjang yang tuh laen cerita nanti yerp.. Skunk masa perkenalkan diri bukan bisnes..hehehehe..

Okeh larh da tau sikit2 pasal Lia. So nie 1st post pasal Lia... Ape kate si pembaca perkenalkan diri korang lak..hehehehe tak susah senag je.. komen la d petak komen.. !
nama korang n ape panggilan glemer korang tuh.. oke.. 

Keje menunggu so bye..bye..

jangan caye entah Lia kutip mane larh

Copyright@Semua Yang Tercatat Di Atas Dan Blog Ini Milik Alieya Norhaliyati